Om medlemssituationen i Himmerlandsafdelingen

Bragt i Dansk Handicap Forbund, Himmerland afdeling,, den 12-06-2024

Den 19. marts havde vi en god generalforsamling i Aars. Vi havde en hyggelig aften med høj stemning. Formand Ninna Hansen holdt en fin beretning, og vi fik valgt medlemmer og suppleanter til bestyrelsen. Men for at vores lokale forening fortsat fungerer godt både på kort og lang sigt, er det vigtigt med en stor og bred medlemsbase.

Med en bred medlemsbase tænker jeg på, at Himmerlandsafdelingen skal være godt repræsenteret i hele vores dækningsområde, som er Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerlands Kommuner.

I alt har vi 97 medlemmer, hvoraf fem medlemmer bor uden for vores dækningsområde. De sidste 92 medlemmer fordeler sig på denne vis: 30 i Mariagerfjord, 24 i Rebild og 38 i Vesthimmerland. Der bor omtrent 31.000 i Rebild Kommune, 42.000 i Mariagerfjord Kommune og 36.000 i Vesthimmerlands Kommune.

Medlemmerne i Himmerlandsafdelingen er dermed fornuftigt fordelt på de tre kommuner, om end der er lidt flere medlemmer i Vesthimmerlands Kommune relateret til kommunens indbyggertal, hvilket har årsag i et flot medlemstal på 24 i Aars.

For at vi kan køre godt videre som lokalafdeling er det vigtigt, at vi løbende rekrutterer nye medlemmer. Det gælder både i forhold til at kunne skabe brede netværk og lave aktiviteter, og det gælder i forhold til løbende at kunne fylde bestyrelsen op, så den er fuldtallig og dermed funktionsdygtig.

Det er svært at få flere medlemmer, da der er mange foreninger og interesseorganisationer om buddet. Men som en idé vil jeg foreslå, at alle os 97 medlemmer skal lægge os i selen for at skaffe ét nyt medlem til DHF-Himmerlandsafdelingen i løbet af det næste års tid.

Hvis en tredjedel af os medlemmer kan lykkes med at skaffe ét nyt medlem, vil vi til næste generalforsamling i 2025 være knap 130 medlemmer. Jeg håber mange af jer vil være med på idéen. For vi har brug for at være flere medlemmer. Lad os sammen og hver for sig gøre forsøget for at få flere medlemmer for dermed at sikre en velfungerende DHF-lokalafdeling i Himmerland.

Tak til formand Ninna Hansen for at stille medlemstallene til rådighed. For en god ordens skyld skal det siges, at jeg naturligvis kun har fået tallene for medlemmer fordelt på kommuner og hovedbyer. Medlemstallene er hentet den 7. maj.